ΠΕΤΑΞΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗ ΦΘΟΡΟΠΟΙΟ ΒΙΒΛΟ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΑ   ΚΑΙ  ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ  ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΝΑ ΑΝΑΝΙΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. Η ΒΙΒΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΒΥΘΙΖΕΙ ΣΤΟ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΣΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ,ΣΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ , ΣΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ, ΣΤΟ ΨΕΜΑ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ   ΜΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ,  ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΓΑΘΟΥ  , ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΥ , ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ   , ΤΟΥ ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ, ΤΟΥ ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ , ΕΥΚΟΣΜΙΑΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ. ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ 

Το πρώτο ψέμα της Παλαιάς Διαθήκης

Του Αντώνη Δαρζέντα

Στην αρχή της Δημιουργίας σύμφωνα με την εβραϊκή μυθολογία πάει ο Θεός στην Σάρα και της λέει “Σάρα θα κάνετε παιδί με τον Αβραάμ “. Και η Σάρα γέλασε και λέει στον Θεό “Μα πως θα κάνω παιδί αφού ο σύζυγος μου ο Αβραάμ είναι ηλικιωμένος;”. Και πάει ο Θεός στον Αβραάμ και του λέει “Αβραάμ θα κάνετε παιδί με την Σάρα”. Και του απαντά ο Αβραάμ, “Θεέ μου το είπες στην Σάρα;.” Το είπα, λέει ο Θεός. “Και τι σου απάντησε;”, ρωτά ο Αβραάμ. Μου είπε, απαντά ο Θεός” πως είναι δυνατόν να κάνει παιδιά αφού είναι τόσο μεγάλη”.

Και αυτό είναι το πρώτο ψέμα της ιστορίας. Το είπε ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη.

Ο Ψυχολόγος Dan Ariely είναι φημισμένος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Duke. Και έχει κάνει εκτεταμένη έρευνα για το ψέμα και την κοινωνική του επίπτωση.

Έτσι έκανε ένα φοβερό πείραμα. Έβαλε χιλιάδες ανθρώπους να λύσουν γρήγορα, κάποια απλά μαθηματικά προβλήματα. Και είπε πως θα τους έδινε 1 δολάριο για κάθε σωστή ερώτηση. Μόνοι τους θα διόρθωναν τα γραπτά τους και μετά θα πήγαιναν στον υπεύθυνο του πειράματος και θα του έλεγαν πόσα είχαν λύσει σωστά, παίρνοντας το ανάλογο ποσό. Οι μελετητές βρήκαν ότι κατά μέσο όρο οι εξεταζόμενοι είχαν λύσει σωστά 4 προβλήματα και έλεγαν ότι είχαν λύσει 6.

Σε 45 χιλιάδες εξεταζόμενους 20 άτομα έκλεψαν πολύ και κόστισαν περίπου 250 δολάρια παραπάνω. Βρήκαν όμως και 25 χιλιάδες μικρούς ψεύτες που κόστισαν 50 χιλιάδες δολάρια στους υπεύθυνους του πειράματος.

Διαβάστε περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *