ΜΕΛΕΤΗ  Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ -ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ : ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ(2ον )

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Οι Κοτζαμπάσηδες μετεξελίχθηκαν  μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος το 1821. Απλώς άλλαξαν και έγιναν βουλευτές. Ζουν όμως  και βασιλεύουν και τον λαό μας καταδυναστεύουν.Είναι η τάξη που εισέπραττε τους φόρους  από τους φτωχούς χωρικούς  επί τουρκοκρατίας και τώρα μεταβλήθηκαν σε βουλευτές ή «βολευτές». Ο κοτζαμπάσηδες  ήταν υποχρεωμένοι να παραδίδουν το 25% στον Σουλτάνο, ενώ τα υπόλοιπα τα κρατούσαν και αύξαναν την περιουσία τους. Αυτοί ήταν άτομα  που συμβιβάστηκαν με την Τουρκοκρατία  και δημιούργησαν σοβαρή κτηματική περιουσία , η οποία όλο και μεγάλωνε από τα κέρδη των φορολογούμενων. Ήταν η τάξη που έπινε το αίμα των φτωχών ανθρώπων της υπαίθρου  και λειτουργούσαν σαν μεσάζοντες μεταξύ των Τούρκων και του λαού. Γι’ αυτό ο λαός τους αποκαλούσε «τουρκοχριστιανούς» ή «τουρκολάτρες».    

Οι κοτζαμπάσηδες δε χάθηκαν. Αυτό το κατεστημένο και μετά την απελευθέρωση δε χάθηκε, αλλά υπάρχει  μετασχηματισμένο και προσαρμοσμένο στη νέα εκάστοτε εποχή.  Μερικοί εκ των βουλευτών είναι απόγονοι κοτζαμπάσηδων και οπλαρχηγών οι οποίοι δημιούργησαν μεγάλη περιουσία και επιρροή στον λαό. Αλλά και οι βουλευτές μας μιμήθηκαν τους κοτζαμπάσηδες και φέρονται στον λαό καταπιεστικά σαν διαμεσολαβητές μεταξύ του κράτους το οποίον λυμαίνονται και του λαού

 Οι  βουλευτές   λυμαίνονται τον Ελληνικό λαό με πάσης φύσεως προνόμια,  σκάνδαλα, μίζες,  αρπαχτές, εκδουλεύσεις , ταξίδια, μεγάλη ζωή και με σωρεία ψεμμάτων   κ.α . Εκμεταλλευόμενοι  την ασυλία  τους  ξεφεύγουν από την τσιμπίδα του νόμου . Όπως οι παλιοί κοτζαμπάσηδες ήταν προσκολλημένοι με τον Τούρκο κατακτητή  και οι  σύγχρονοι  «κοτζαμπάσηδες» είναι συνδεδεμένοι με ξένα κέντρα (ΗΠΑ, άλλοι, Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία, αρκετοί και  με την Τουρκία). Αν υπάρχει κάποιος ανεξάρτητος Έλληνας το πιθανότερο να μην μπορέσει να εκλεγεί διότι δεν θα τον προβάλλουν τα ΜΜΕ. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Έλληνες αναρωτιούνται: «καλά είναι Έλληνες αυτοί και διαπράττουν τέτοιες έκνομες και συχνά προδοτικές ενέργειες σε βάρος της πατρίδος»; Όχι, κύριε. Αυτοί είναι οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες, δηλαδή οι συνεργάτες των  ξένων  κέντρων σε βάρος της Ελλάδος. Ακόμη δεν το έμαθες και τους ψηφίζεις;

Μια  σύγκριση με το « κοτζαμπασικό» κράτος της Μεταπολίτευσης θα σας πείσει :  

1.Ο Καποδίστριας σε τρία(3) χρόνια     το  κενό που παρέλαβε  το  μετέτρεψε σε κράτος, έβαλε σύνταγμα, νόμους, θεσμούς, οργάνωσε στρατό, αστυνομία, ταμείο έκανε καινοτομίες, φροντίδα για τα ορφανά και προ παντός έδωσε οράματα στον Ελληνισμό  της Ελλάδος και  της διασποράς για απελευθέρωση των υπόδουλων  αδελφών και το μετασχηματισμό  της Ελλάδος σε παγκόσμιο πολιτιστικό  φάρο.

 Τα κόμματα της μεταπολίτευσης σε 50 χρόνια  διέλυσαν κράτος χάριν του κομματικού συμφέροντος, παρέδωσαν τη μισή Κύπρο(Η Κύπρος είναι μακριά-Εθνάρχης), απώλεσαν τον  Ελληνισμό της Κωνστ/πόλεως, τα Ίμια και το Αιγαίο χωρίς καμιά αντίσταση(Να κάνουμε πόλεμο θέλετε;Ντόρα).

2.Έφτιαξαν ένα ανίκανο κλεφτοκράτος που κατάκαψε τη χώρα, σκοτώνει τους πολίτες του , τους ταλαιπωρεί με τη γραφειοκρατία, κρατικοσυνδικαλισμό, μίζες, αρπαχτές κ.α( Η εξόρυξη  των υδρογονανθράκων στο  Ισραήλ  διήρκεσε 4,5 χρόνια εδώ κατά τα φαινόμενα ποτέ δε θα βγουν)

3.Βύθισαν τη χώρα στην αναρχία, τη βία ,  τις απεργίες, την καταστροφή της βιομηχανίας-βιοτεχνίας, την απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων(επί 10 χρόνια δεν πήραν   βίδα, απαξίωσαν τα στελέχη  κ.α)   Κατασπατάλησαν την κρατική περιουσία και δεν   αξιοποίησαν τον πλούτο της χώρας

4. Ανέβασαν το εξωτερικό χρέος σε 400 δις. Ευρώ από $ 300 εκατ. που το παρέλαβαν το 1974 

5.Κατασπατάλησαν  τα πακέτα Ντελόρ της  ΕΟΚ και όλα τα μετέπειτα πακέτα της Ε.Ε χωρίς να φτιάξουν έργα υποδομής.   (Σκοτώνεται ο κόσμος στα Τέμπη και στους δρόμους, καίγεται το Μάτι και ουδείς υπεύθυνος. Και παρ’ ολίγο και νέο δυστύχημα στις Αχαρνές  προ ημερών)

6.Χρεωκόπησαν την Ελληνική Βιομηχανία και τις ΔΕΚΟ (Αδριανόπουλος-Εβερτ) μετά την είσοδο μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα   και εν συνεχεία τις «κοινωνικοποίησαν»(Α. Παπανδρέου)     για να  τις καταληστέψουν  χάριν πλουτισμού και πολιτικού συμφέροντος.

7.Διέλυσαν  την Ελληνική Γεωργία(ΠΑΣΟΚ) κατά παραγγελία της ΕΟΚ  και απαξίωσαν και ξερίζωσαν τις καλλιέργειες, με τις επιδοτήσεις στους αγρότες – ψηφοφόρους για να τα γλεντήσουν στα σκυλάδικα. Δέχθηκαν τότε και τις ποσοστώσεις στην κτηνοτροφία και έκτοτε εισάγαμε  γάλα και κρέας από την Ολλανδία

8.Με τα θαλασσοδάνεια δανεικά και αγύριστα  στους ημετέρους σπατάλησαν το δημόσιο  χρήμα και  το   έστειλαν  στο εξωτερικό.

9.Κομματικοποίησαν το κράτος και το κατέστησαν φέουδο  κομματικό .  Με τους άγονους και διχαστικούς διαλόγους τους καταλήγουν σε «μηδενικό αποτέλεσμα» . Τους αρκεί ο  θάνατος  του αντιπάλου και  ας    καταστραφεί  η  χώρα  (Αλέξης Παπαχελάς 7/3 στη «Κ») 

10. Διχάζουν το λαό με μπλέ-πράσινα, βυσσινί, κόκκινα καφενεία    για να τους έχουν ψηφοφόρους και κλακαδόρους  ώστε να μην αντιδρούν στις κομματικές  τους ανομίες.

11.Παρά την δηλωμένη αντίδραση της κοινής γνώμης έφεραν τους  «δικαιωματάκηδες» Λοατκι  στο προσκήνιο  με το νόμο της Ντροπής και Απαξίας .Η πιο  κραυγαλέα αναντιστοιχία μεταξύ του λαού και της κομματοκρατίας

12.Εφτιαξαν το υδροκέφαλο τέρας  των Αθηνών  και εγκατέλειψαν την ύπαιθρο σε μαρασμό  και τώρα βρίσκονται μπρος σε αξεπέραστα προβλήματα(κυκλοφοριακό, μόλυνση, ασφάλεια, εγκλήματα, μαφίες, συμμορίες , διάλυση  κ.α)

13. Έριξαν το λαό στα φοβερά Μνημόνια ισοδύναμα Γενοκτονίας (ΓΑΠ, Βενιζέλος, Σαμαράς, Τσίπρας και οι 300 βουλευτές «γόνοι» οι περισσότεροι και βαρόνοι εισοδηματιστές)   Υποθήκευσαν τη χώρα στους δανειστές  ως το 2099 ακόμη και τον Παρθενώνα. Ουσιαστικά, ο  Ελληνισμός  υπέστη  γενοκτονία  χωρίς πόλεμο με την απώλεια του 30-40% του πλούτου με την αφαίμαξη της οικονομίας  και των Ελλήνων  τη φτωχοποίηση και των νέων τον εκπατρισμό. Ποια άλλη χώρα υπέστη τέτοιον εξευτελισμό; Τέτοια χρεοκοπία; Χώρα της Ε.Ε και της Νατοϊκής Συμμαχίας; Ήδη η Τουρκία αναβαθμίστηκε μετά τη χρεοκοπία χωρίς κάποια θυσία που υπέστη η χώρα μας.Και ουδείς   οδηγήθηκε  στη Δικαιοσύνη σαν υπεύθυνος διότι φρόντισαν να δώσουν σε εαυτούς   και  ημετέρους ασυλία. 

14.Τι να πρωτοθυμηθούμε τι να ομολογήσουμε; Το μέγα σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου επί Σημίτη(Ααρών Αβουρί) και τη μεγάλη κλοπή του κοσμάκη; Ή   την εξευτελιστική ισοτιμία Ευρώ-Δραχμής    όταν άρον- άρον μας έβαλε στην Ε.Ε; Η των Ιμίων την πράξη την ατιμωτική και το «ευχαριστώ Σημίτη στον Κλίντον

15.Το σκάνδαλο των Ολυμπιακών Αγώνων  Προϋπολογίστηκαν 2,5 δις και έφθασαν άνω των 20 δις και ουδείς έκανε τελικό απολογισμό   της δαπάνης μαμούθ για όλα τα χρονικά των Ο.Α (πάπισσα Ιωάννα)

16. Χώρα χωρίς όραμα και μακρόπνοο σχεδιασμό Κρίθηκαν ανίκανοι να δώσουν όραμα στους νέους, να φτιάξουν μακρόπνοο σχέδιο όπως κάθε χώρα σοβαρή, βράδυναν να  εκσυγχρονίσουν τον κρατικό μηχανισμό  και  αυτός που έγινε   συντελέστηκε   πολύ καθυστερημένα και βεβιασμένα υπό την πίεση του Covid– 19 και τη γενιά των ηλικιωμένων την έθεσε εκτός συστήματος, πολίτες Β’ κατηγορίας.(το μόνο εκσυγχρονισμό που  έκαναν βιαστικό ήταν για τους  Λοατκι , πράξη που θα έχει  ηθικές συνέπειες)

17.Λησμόνησαν  τον απανταχού Ελληνισμό παρά τις εξαγγελίες  αυτών, όπως κάνει η Τουρκία με τον Ισλαμισμό και Παντουρκισμό.

18. Καταβαράθρωσαν τα εθνικά μας θέματα.Ενώ ο Καποδίστριας  στερέωσε την Ελλάδα στα πόδια της  σε τρία χρόνια έχοντας  αντίθετες τις  τρομερές δυνάμεις της Ιερής Συμμαχίας και κονταροχτυπήθηκε με τον Μέτερνιχ ,  τους Άγγλους , Τούρκους ακόμη και με τους κοτζαμπάσηδες  , αυτοί  έδωσαν γη και ύδωρ   στους Τούρκους(με κουμπαριές, ζεϊμπέκικο, MEA CULPA  παράδοση   Οτσαλάν, διακήρυξη   Μαδρίτης, εγκατάλειψη της Κύπρου-συγχωροχάρτι στον Αττίλα  «η μισή Κύπρος είναι Τουρκική) κ.α.

19. Από το 1974 επέτρεψαν  στο Αιγαίο να αλωνίζουν τα Τούρκικά Α/Φ (μέχρι πρότινος), και οι Τούρκοι να διεκδικούν το μισό Αιγαίο, τα   σύνορα μας να είναι διάτρητα στους λαθρομετανάστες,  η χώρα να γίνεται τριτοκοσμική με γοργό ρυθμό χάνοντας τον Ελληνικό της χαρακτήρα και η Κυρία ΠτΔ  να ζητά για τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα τη χορήγηση «ιθαγένειας Ελληνικής» (  Ελληνες στο γένος;) .

20.Το  ανθελληνικό ΕΛΙΑΜΕΠ(των Ροζενστάιν ή Ροζάκη κ.α) από προ της εποχής Σημίτη   φανερά και μυστικά χαράσσει την  εξωτερική πολιτική εξευμενισμού της Τουρκίας με παράδοση κυριαρχικών δικαιωμάτων έναντι της προσωρινής ειρήνης , με τα «έχει και η Τουρκία δικαιώματα στο Αιγαίο», «να μην είμαστε μονοφαγάδες» «το Αιγαίο είναι για τα ψάρια»(ναι αλλά τα ψαρεύουν τώρα οι Τούρκοι αλιείς)  «μα καλά να κάνουμε πόλεμο;» και άλλα τέτοια  επικίνδυνα και ηττοπαθή  φληναφήματα προκειμένου «να τα βρούμε»  με τη γείτονα Τουρκία η οποία διακηρύσσει σε όλους τους τόνους το Νέο-Οθωμανικό Δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και εξοπλίζεται μέχρις οδόντων. Τι ζητάμε εμείς; Απολύτως τίποτα πέραν των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

21.Τι ζητούν οι Τούρκοι; Το μισό Αιγαίο , τη μισή Κύπρο, την αποστρατικοποίηση  των  νησιών και την αυτονόμηση της Θράκης προς το παρόν. Και ενώ έχει κάνει γνωστό η Τουρκία το στρατηγικό της  δόγμα  του ζωτικού χώρου και  την Ελλάδα εντός αυτού χώρα υποτελή (προτεκτοράτο) αυτοί σπεύδουν σε  συνομιλίες  επί των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με ατζέντα χωρίς όρους. Και ας πούμε ότι η Τουρκία είναι μεγάλη και ισχυρή.

22. Παρέδωσαν τη Μακεδονία (γλώσσα , εθνότητα και όχι μόνο) στα Σκόπια και λησμόνησαν τη Β. Ήπειρο . Η προδοσία της Μακεδονίας είναι ένα υφαίστειο που κάποια ημέρα θα εκραγεί και θα φέρει κάθαρση της ιστορίας. Ο  Ράμα τους εκλεκτούς της Ομογένειας φυλακίζει και   η Αλβανία δορυφόρος γίνεται της Τουρκίας και την εξοπλίζει  και αδυνατεί    αριστερά από το κέντρο   η δεξιά  το Μπελέρη αποτελεσματικά να τον υπερασπίσει   Για τη Β. Ήπειρο τσιμουδιά, διαρκής έχει πέσει λήθη.(Συνεχίζεται)

Αμφικτύων

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *