ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΙ ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΤΩΝ  ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΙ ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΤΩΝ  ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΤΝΙΚΌ ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΕΞΟΔΟ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ

 . ΑΡΧΙΚΑ ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ . ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ . ΟΣΟ Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΟΠΩΣ  ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ, ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΣΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΧΟΡΩΝ , ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ . ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΏ ΚΑΙ  ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΝ ΤΟ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΣΘΗΜΑ , Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ . 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΥΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ. ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΛΕΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΚΟΠΙΑ . ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ.

ΣΤΟ ΕΞΗΣ Ο ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΘΑ ΔΡΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΑΜΤΙΚΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΩΝ 

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ   ΞΕΣΗΚΩΣΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΜΠΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ . ΤΩΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑΧΙΣΤΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΟΥΝ 

 ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ  . ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ. Η ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

Η κυβέρνηση αναζητεί διέξοδο για την εκχώρηση της Μακεδονίας μετά τις τεράστιες λαϊκές αντιδράσεις

Translate this page

Φρένο φαίνεται πως βάζει η Ε.Ε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας. Οι υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν αυτές να ξεκινήσουν τον 2019 και όχι άμεσα.

Μια απόφαση που βρήκε αντίθετο τον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος υποστήριξε πως τόσο η «Βόρεια Μακεδονία» όσο και η Αλβανία πρέπει να ξεκινήσουν τώρα τις διαπραγματεύσεις και η Ε.Ε να κρατήσει τον λόγο της.

Αντίθετο επίσης είναι και το Βερολίνο, το οποίο καλεί την Γαλλία και την Ολλανδία, που διαφώνησαν ως προς τους όρους των συνομιλιών, να επιτρέψουν την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο Νίκος Κοτζιάς απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές να κατανοήσουν ότι υπάρχουν πράγματι προβλήματα με αυτές τις χώρες πΓΔΜ, αλλά αυτά μπορούν να λυθούν πιο αποτελεσματικά εάν ενταχθούν σε μια διαδικασία monitoring και screening».

«Θεωρώ ότι υπάρχουν κράτη σημαντικά που έχουν μια διαφορά: το αν θα πρέπει να συνεχίσει η Ευρώπη με διεύρυνση, ή εμβάθυνση. Επίσης, για την πορεία προς τις ευρωεκλογές, αν θα δώσουμε αφορμές και θα διευκολύνουμε τον λαϊκισμό, ή όχι. Κατά τη γνώμη μας- από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε και έθεσε τον ορίζοντα- φέτος το καλοκαίρι θα πρέπει να ξεκινήσουμε τις τυπικές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, θα πρέπει την υπόσχεση που δώσαμε να την υλοποιήσουμε» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Λέω στους συναδέλφους μου ότι μπορούν να είναι όσο πιο αυστηροί θέλουν. Αλλά δεν πρέπει να κόψουμε αυτή την προοπτική.

Φοβάμαι ότι εάν δεν δοθεί ημερομηνία ένταξης των διαπραγματεύσεων στη Βόρεια Μακεδονία, όλη αυτή η προσπάθεια που κάναμε με μεγάλες θυσίες και συμβιβασμούς, θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο. Επίσης, εάν ξεκινήσει η διαδικασία για μια από τις δύο χώρες και μείνει πχ η Αλβανία εκτός, θα δημιουργηθεί κατάσταση αστάθειας στην περιοχή. Εάν κάποιοι είχαν προβλήματα, καλό θα ήταν να μη φθάσουμε στην έκθεση της Επιτροπής και στην πρόταση να εξετάσουμε το άνοιγμα της διαπραγμάτευσης. Τώρα φθάσαμε και πρέπει να το κάνουμε. Η Ευρώπη πρέπει να κρατάει τον λόγο της».

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε επίσης ότι «η Γερμανία πρέπει να ανταποκριθεί περισσότερο στις προτάσεις Μακρόν ή να τις απαντήσει τουλάχιστον αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης. Η κ. Μέρκελ έδωσε μια απάντηση, αλλά υποθέτω χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις. Και η γαλλική πλευρά θα πρέπει να συναινέσει να ξεκινήσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις λαμβάνοντας υπόψη και μια πιο θετική διάθεση που θα δείξει το Βερολίνο. Δεν έχουμε να χάσουμε ή να κερδίσουμε ή να χωριστούμε σε δύο στρατόπεδα ηττημένων και κερδισμένων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προωθήσουμε το ευρωπαϊκό όραμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *