ΑΔΙΕΞΟΔΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΥ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Από την Μεταπολίτευση και εντεύθεν η Ελλάδα ασκεί στρατηγική κατευνασμού έναντι της Τουρκίας , η οποία όμως αντί να φέρει θετικά αποτελέσματα εξαγρίωσε το «γκρίζο λύκο»  και τώρα έχει χιμήξει να μας κατασπαράξει. Ο Έλληνας τσοπάνος   βλέπει το λύκο να κατασπαράζει ένα-ένα τα πρόβατα του και  αντί να τον αντιμετωπίσει    τρέχει αλλόφρων στα χωριά και φωνάζει «Λύκος, Λύκος!!!» να τρέξουν οι συγχωριανοί του να διώξουν το θηρίο που μπήκε πλέον μέσα στο μαντρί. Έτσι θα μπορούσα να περιγράψω την σημερινή τραγελαφική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε .

Οι αναλύσεις των τελευταίων κυβερνήσεων-που  φαντάζομαι ότι  δεν   απηχούν τις θέσεις  των Επιτελείων των Ε.Δ , όπως δεν απηχούν και τις θέσεις  των Στρατηγών, Ναυάρχων και Πτεράρχων ε.α στα ΜΜΕ – είναι σαθρές στα εξής σημεία:

1/ Ότι η Τουρκία θα εκτιμούσε την πολιτική κατευνασμού της Ελλάδος , απόσυρσης των αρμάτων και των βαρέων όπλων  από τα νησιά και θα έφερνε  αποτελέσματα ειρηνικής συνυπάρξεως και  καθορισμού  των θαλασσίων ζωνών δια της διπλωματικής οδού

2/ Ότι οι υποχωρήσεις γίνονται για να μην εκλεγεί ο Ερντογάν, ο οποίος  αν χάσει τις εκλογές η διάδοχη κατάσταση θα είναι διαφορετική και περισσότερο συνεργάσιμη

3/ Ότι ο Ερντογάν ενδέχεται να χάσει τις εκλογές.( Δεν είμαι μάντης αλλά ένας δικτάτωρ που παίζει το κεφάλι του  είναι απίθανο να αφήσει την εξουσία να του ξεφύγει από τα χέρια ).   

3/ Ότι η Στρατηγική της «Γαλάζιας Πατρίδας» και του «Νέο-Οθωμανικού  οράματος»    θα ατονήσει   μετά τον Ερντογάν και η Τουρκία θα γίνει περισσότερο συνεργάσιμη.

Κάτω από αυτές τις παραδοχές φθάσαμε στην παρούσα   κατάσταση ανοχής έναντι της  Τουρκίας,  με αποτέλεσμα  να  παραβιάζει κάθε έννοια κρατικής οντότητας της χώρας μας  και να την έχει καταστήσει «οιωνοί προτεκτοράτο»

Ενώ εμείς περιοριζόμαστε να καταγράφουμε τις αυξανόμενες παραβιάσεις(σε αριθμό και σε σοβαρότητα) και δεν  αντιδρούμε γιατί τάχα δεν πρέπει να ρίξουμε την πρώτη ντουφεκιά  για να  μη δώσουμε δήθεν λαβή στην γείτονα προκειμένου να μας καθίσει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων και άλλες ανοησίες   . Η εξωφρενική μας λογική  εξαχρειώνει την Τουρκία και γι’ αυτό άρχισε να μας περιπαίζει και να μας γελοιοποιεί σαν λαό και αργότερα θα φθάσει να   απειλεί  ακόμη και  την Ακρόπολη,  και εμείς θα μένουμε αδρανείς  απορούντες  και  κλαψουρίζοντες   . Μία είναι η σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική ενός κράτους που σέβεται τον εαυτόν του και τη μακραίωνη ιστορία του. Να διαφυλάξει τα σύνορα του και τα εθνικά του δίκαια  με το « ΟΧΙ» και το  « Μολών Λαβέ»  Όταν αυτό καταργηθεί τότε τελούμε υπό     «ιδιότυπη κατοχή»  και δεν είμαστε πλέον ελεύθεροι.

Αμφικτύων

2/11/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωναμε το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *