ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ

Προς τον  Υπουργόν Ψηφιακής Διακυβέρνησης  κ. Κ. Πιερακάκην

Κύριε Υπουργέ

Η παρούσα  Κυβέρνηση   έκανε την διαφορά σε σχέση με όλες τις προηγούμενες μεταξύ άλλων σε  δύο τομείς:

1/  της Εθνικής Αμύνης και 2/ της Ψηφιακής Διακυβέρνησης . Όντως είναι επαναστατικό το έργο    κ.  . Πιερακάκη υμών  και των συνεργατών  σας, αλλά «ουδέν καλό αμιγές κακού». Εμείς οι ηλικιωμένοι που στερηθήκαμε την Παιδεία στα νιάτα μας ένεκα του Β’ Π.Π, της   Κατοχής και του  Εμφύλιου, στερηθήκαμε και την ψηφιακή εκμάθηση διότι οι Κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης κατασπατάλησαν τα παχυλά κονδύλια της τότε ΕΟΚ και μετέπειτα Ε.Ε    σε αλλότριους σκοπούς . Έτσι εμείς θεωρούμαστε οι «παρίες» της κοινωνίας, ριγμένοι στο περιθώριο, διότι  αδυνατούμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκολίες που  απολαμβάνουν οι νεώτερες   γενιές γνώστες της ψηφιακής παιδείας. Οι τράπεζες με τα αυστηρότατα  συστήματα ασφαλείας ουσιαστικά είναι απαγορευτικές για μας τους ηλικιωμένους. (Εντός δύο λεπτών αδυνατούμε με τις δυσκολίες   όρασης να  πραγματοποιήσουμε αλλαγή  κωδικών και το σύστημα δεν έχει  προβλέψει κάποια μέριμνα  για να μας βοηθήσει) . Επομένως αδυνατούμε να κάνουμε   διεκπεραίωση δύσκολων εφαρμογών όπως: Τραπεζών, ΤΑΧΙS κ.α. Η  μετάβαση μας επί τόπου στις  τράπεζες και αλλού είναι  δύσκολη έως προβληματική   Η έλλειψη   βοήθειας μας δημιουργεί άγχος και αυξάνει την αρτηριακή πίεση μας με κίνδυνο για την υγεία μας .

Κύριε   Υπουργέ,   

Νοιώθουμε σαν να  μας θεωρεί η Πολιτεία  πολίτες Β’ Κατηγορίας     καταδικασμένους  να   λαθροβιούμε  στον αιώνα της  ψηφιακής  εποχής , ενώ εμείς κάνουμε αγώνα για να συμπορευτούμε. Δεν θα έπρεπε να  υπάρχει κάποια   υπηρεσία η οποία να   παρέχει   ψηφιακή βοήθεια μέχρις ότου  εκμάθουμε και εμείς το σύστημα ; Ακόμη και για τους αδέσποτους σκύλους έχει  προνοήσει η Πολιτεία. Για μας όχι ;

Παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης   για  μέριμνα θεμάτων  της καθημερινότητας, για    τα  « τιμημένα  ψηφιακά γηρατειά» τούτο δεν  ισχύει. Εκτός και αν εμάς  ΔΕΝ μας θεωρείτε   πολίτες , αλλά   « άχθος αρούρης» Μεταφέρω  κραυγή πολλών!!   

Το σύστημα που φτιάξατε είναι άριστο και επανειλημμένως ο γράφων έχει εκφράσει τα συγχαρητήρια του για το άτομο σας και την παρούσα Κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη . Όμως  εμάς τους ηλικιωμένους μας έχει βγάλει στο περιθώριο,  διότι δεν μπορούμε   να το χρησιμοποιήσουμε  αποτελεσμάτικά   Δυστυχώς, κανένα κόμμα δεν   έχει  σκύψει στο   πρόβλημα μας,  παρότι στις εκλογές όλα τα κόμματα θα ζητήσουν τον ψήφο μας.

 Ελπίζουμε όπως εσείς που φτιάξατε όλο αυτό το  επαναστατικό  τεχνολογικό δημιούργημα θα βρείτε τον τρόπο να μας βοηθήσετε

Μετά τιμής

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Υποστράτηγος ε.α Συγγραφεύς

Καλύμνου 20, Χαλάνδρι , 152.31

Τηλ. 210 6726185

Κιν. 6931041656

 amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *