ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Βρισκόμαστε σε   ιστορική φάση αρχιτεκτονικών  αλλαγών  του κόσμου οι οποίες θα φέρουν  πλανητικές ανακατατάξεις και ριζικές επιδράσεις στη ζωή μας  εν γένει.

Deutschland Uber Alles: Η Γερμανία επανεξοπλίζεται με 100 δις Ε και κάθε χρόνο στον Π/Υ της θα εγγράφει για εξοπλισμό 70 δις. Ε περίπου . Τούτο σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια   θα γίνει η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη της Ευρώπης και όχι μόνο . Ετσι, παράλληλα με την ισχυρή οικονομία της θα  διαθέτει και   ισχυρότατη στρατιωτική  ισχύ με αποτέλεσμα να δεσπόσει της Ευρώπης.

Θα διαλυθεί η Ε.Ε ; Αρκετοί αναλυτές  εκτιμούν  ότι  ίσως   αποτελέσει   αιτία διάλυσης της Ε.Ε,  δεδομένου ότι η Γαλλία και οι άλλες χώρες θα κληθούν να συμβάλουν στην στρατιωτική ενδυνάμωση της Βέρμαχτ με κίνδυνο παντελούς οικονομικής και πολιτικής  εξουθένωσης των .

Κάτω από αυτές τις συνθήκες όπου η Ε.Ε δεν μπόρεσε να ανεξαρτοποιηθεί από την πυρηνική ομπρέλα των ΗΠΑ και να δημιουργήσει δικό της Στρατό  και δική της Άμυνα και Ασφάλεια τώρα εξαρτάται ολοκληρωτικά από τις ΗΠΑ  και θα ενεργεί σαν όργανο τους. Ηδη η Γερμανία   μετά την κατάργηση του αγωγού  NORTHSREAM-2   πήρε το δαχτυλίδι από τις ΗΠΑ να αρθεί η απαγόρευση του εξοπλισμού της , ο οποίος της είχε επιβληθεί λόγω της  διενέργειας του  Β’ Π.Π . Η Γερμανία τώρα θα εξοπλιστεί μέχρις οδόντων ακόμη και με Πυρηνικά Όπλα . Τούτο   ήταν απαγορευμένο από τις συμφωνίες συγκρότησης της νέας Γερμανίας μετά τον Β’ Π.Π αλλά τώρα εν όψει των μεγάλων πλανητικών ανακατατάξεων στον κόσμο καλείται  να ετοιμαστεί για την μελλοντική σύγκρουση με την Ευρασία(Ρωσία -Κίνα -Ινδία-Ιράν κλπ) Πριν όμως στραφεί προς Ανατολάς η Γερμανία θα καθυποτάξει πολιτικά και οικονομικά τις χώρες της Ε.Ε μέχρι στραγγαλισμού. Η Τουρκία- παρότι εν μέρει σε στάση ουδετερότητας –    ως παραδοσιακός εταίρος της Γερμανίας  θα τύχει ενισχύσεως ιδία στον αμυντικό τομέα και στην αμυντική της βιομηχανία.

Συμπέρασμα   Oι ΗΠΑ με την εκκίνηση του πολέμου στην  Ουκρανία από τον Πούτιν πέτυχαν όλους τους σκοπούς τους ήτοι: 1/ξαναζωντάνεψαν το ημιθανές ΝΑΤΟ , 2/εξοπλίζουν τη Γερμανία ,3/ διακόπτουν την εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία 4/ η σκληρή  αντίσταση Ζελένσκι επέφερε εξασθένηση των Ρωσικών Ε.Δ 5/η  Δύση ετοιμάζεται  για την μάχη των μαχών  προς  κατάκτηση της Ευρασίας .  Αυτή δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει με στρατιωτικά μέσα. Μπορεί να συντελεστεί και με οικονομικά,  όπως έκανε με την Ρωσία. Όμως η απομόνωση της Ρωσίας μέχρι πνιγμού δημιουργεί τον κίνδυνο να έρθει σε συναλλαγές με τις λοιπές χώρες της Ασίας (Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Ιράν κλπ) με την χρήση άλλων νομισμάτων  και όχι με δολάρια, γεγονός που θα είναι σοβαρό πλήγμα για τις ΗΠΑ .

 H Παγκοσμιοποίηση: Όλες  αυτές οι ανακατατάξεις  έχουν σχέση με την προώθηση της «Παγκοσμιοποίησης» στον Ασιατικό σκληρό πυρήνα του πλανήτη(Κίνα). Πάντως προσωπικότητες που πρόσκεινται στον Τράμπ  εξέφρασαν την άποψη  ότι η Ουκρανία ήταν ο τάφος της «Παγκοσμιοποίησης» Αυτό θα φανεί όταν ο πόλεμος τελειώσει και προς το παρόν ουδείς γνωρίζει πότε τούτο θα επιτευχθεί.  Οι   κυρώσεις και  ο πόλεμος  δημιουργούν κραδασμούς στη παγκόσμια οικονομία και στις  αγορές με  άμεσο αντίκτυπο   στον παγκόσμιο πληθυσμό(ραγδαία αύξηση τιμών , ελλείψεις προϊόντων, πείνα,  πτώση  ΑΕΠ  κ.α)

Η Ελλάδα ανέτοιμη Η χώρα μας για μια ακόμη φορά πιάστηκε ανέτοιμη από πλευράς επάρκειας ενεργειακών πόρων και τροφίμων. Παρότι διαθέτει πλούσια εν υπνώσει κοιτάσματα φυσικού αερίου( δυτική Κρήτη – Ιόνιο) αλλά και δυνατότητα αυξήσεως της  παραγωγής γεωργικών προϊόντων για την διατροφή του πληθυσμού και εξαγωγές,  αν διαθέταμε  φθηνή ενέργεια  δεν το πράξαμε γιατί αποθεώσαμε την «πράσινη ενέργεια» .

Αμφικτύων

17/3/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *