Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η ανώριμη  Τουρκία από το 1950 και μετά εκμεταλλευόμενη τη Δυτική μυωπική πολιτική απέκτησε δυνάμεις που δεν έπρεπε να έχει ανα χείρας . Σε ένα παιδί ποτέ δεν δίνεις χειροβομβίδες και εκρηκτικά γιατί και αυτό θα κινδυνεύσει και οι γύρω του. Αυτό συνέβη εδώ και πλέον μισό αιώνα. Η Τουρκία το Σεπτέμβρη του 1955 προέβη στην   γενοκτονία  των τελευταίων Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως  και οι ΗΠΑ αντί να κατακεραυνώσουν τους γενοκτόνους τους δικαιολόγησαν από πάνω. Έκτοτε οι Τούρκοι συνέχισαν ανενόχλητοι την γενοκτονία των Κούρδων ξεριζώνοντας τους Κουρδικούς πληθυσμούς της Ανατόλιας. Με τις ατιμίες της Βρετανίας τον Ιούλιο 1974  εισέβαλαν στρατιωτικά  στην Ελληνικοτάτη  Κύπρο και έκτοτε παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ κρατούν υπό κατοχήν το 40% περίπου της μεγαλονήσου  χωρίς και πάλι να  απαιτήσει η Δύση την εφαρμογή των ψηφισμάτων του Σ.Α του ΟΗΕ διότι η  Τουρκία   έχει τάχα « σπουδαία στρατιωτική αξία»  στα δυτικά συμφέροντα. Όταν αντελήφθησαν  οι ασιατικοί «γκρίζοι λύκοι» την αδυναμία των Δυτικών – οι οποίοι ήταν έτοιμοι να δώσουν ακόμη και τα οπίσθια τους στην Τουρκία – ανέβασαν τη  μεγαλομανία τους στα ύψη.  Θεώρησαν  ότι ήρθε η ευκαιρία να αναβιώσουν την Οθωμανική αυτοκρατορία.    Έβαλαν σε ενέργεια όλες τις  τρομοκρατικές  ιδεοληψίες  του παρελθόντος (Παντουρκισμού, Παντουρανισμού , Εθνικισμού) και δεν δίστασαν να βάλουν στο τραπέζι και το δίκοπο μαχαίρι του Πανισλαμισμού.  Με τα  τρομοκρατικά  ιδεολογικά  όπλα του παρελθόντος και με τον σύγχρονο εξοπλισμό που της εξασφάλισε το   ΝΑΤΟ η Τουρκία άρχισε την ναζιστικού τύπου επέκταση της προς όλες τις κατευθύνσεις(Αιγαίο, Κύπρο, Ιράκ, , Συρία, Αρμενία,  Αφγανιστάν, Διάστημα κλπ) . Ο κύριος όμως κυματοθραύστης των τουρκικών βλέψεων ήταν και είναι  ιστορικά ο Ελληνισμός( Ελλάδα- Κύπρος).  Ο Αραβικός κόσμος ανήσυχος εναντιώθηκε στα τουρκικά επεκτατικά σχέδια, καθώς και όλες οι γειτονικές της χώρες. Μόνο η μυωπική Ευρώπη δεν είναι ακόμη ικανή να αντιμετωπίσει συνολικά μιά χώρα παρία που σχεδιάζει να  παράγει    τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα, ακόμη και πυρηνικά όπλα  από την πυρηνική ενέργεια που  θα της εξασφαλίσει η Ρωσία του «ξανθού γένους» του Πούτιν.

Τελικά, έπεσε η λεοντή από τον  μαινόμενο «νεοσουλτάνο»  Ερντογάν.  Οι ΗΠΑ πρώτες αντελήφθησαν ότι ενεργεί για την διάλυση της Δυτικής Συμμαχίας και δικαίως τον  έβαλαν σε απομόνωση.

Η Τουρκία ήταν ιστορικά  πρόβλημα για τον κόσμο. Η Τουρκία δεν είναι βιώσιμη χώρα.   Το «τουρκικό πρόβλημα»  τώρα φθάνει στη λύση του. Η Ύβρις φέρνει νομοτελειακά τη Νέμεση και αυτή το διαμελισμό

Δύση και Ανατολή πρέπει να συμφωνήσουν στον διαμελισμό του «κακοδεμένου και έτοιμου να λυθεί τουρκικού μπόγου» αρχής γενομένης από το Κουρδιστάν.   Ετσι θα αναπνεύσουν δημοκρατικό αέρα οι   εθνότητες που την απαρτίζουν και θα δημιουργηθούν τα νέα κράτη στην περιοχή (ΚουρδιστάνΚράτος του Πόντου, Ιωνία , Κράτος   Κωνσταντινουπολεως κ.α)

Οσο λιγότερο διαρκέσουν οι πόνοι της γέννας  τόσο το καλύτερο για τους λαούς της Τουρκίας και τους γειτονικούς  λαούς  

Αμφικτύων

 1/10/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *