ΠΤΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ;

Τον τελευταίο καιρό ο Ερντογάν κάνει φοβερά στρατηγικά λάθη και ουσιαστικά ακροβατεί στο χάος . Είναι πολλά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική του στην Τουρκία (δυσανασχέτηση του τουρκικού λαού, οικονομικά , γεωστρατηγικά, πολιτιστικά προβλήματα, ζητήματα εθνοτήτων, εχθρότητα μετά των γειτόνων της και κυρίως την ανησυχία των ΗΠΑ σχετικά με τη μελλοντική πορεία της   μέσα στα πλαίσια της Νατοϊκή και νέας ευρωασιατικής  γεωπολιτικής ισορροπίας. Όσον αφορά τη γερμανοκρατούμενη  Ε.Ε η Τουρκία είναι και θα παραμείνει ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος στον οποίο συγχωρεί κάθε παραστράτημα. Όμως, όλα δείχνουν ότι ο Ερντογάν κανέναν δεν βολεύει πλέον και πλησιάζει προς το μοιραίο τέλος του. Αρκετοί   Ελληνες νομίζουν ότι με την πτώση του  κακού Ερντογάν θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις με τη διάδοχη κατάσταση . Όμως εδώ σφάλουν οικτρά, όπως έσφαλαν με την προοπτική του «καλού και φιλελεύθερου Ερντογάν» Όποια κατάσταση και να έλθει δεν θα πάρει πίσω τις ιδεολογικές θέσεις Ερντογάν περί «Γαλάζιας Πατρίδος». Μόνο θα αλλάξει το λεξιλόγιο. Στην ουσία η Τουρκία θα συνεχίσει να κινείται στην τροχιά της Περιφερειακής Δύναμης με οποιαδήποτε κυβέρνηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Και ενώ η Τουρκία θα αλλάξει ηγέτη αλλά η πολιτική της θα μείνει  έναντι της χώρας μας αναλλοίωτη , εκείνο που θα αλλάξει είναι η στάση των ΗΠΑ και ασφαλώς και της Ε.Ε έναντι της διαδόχου καταστάσεως.  Ο κίνδυνος που εγκυμονεί η αλλαγή για μας είναι προφανής. Οι ΗΠΑ ενδέχεται για να προσεταιριστούν το διάδοχο   καθεστώς να θυσιάσουν τα Ελληνικά συμφέροντα στο Αιγαίο και στην Κύπρο υπέρ της Τουρκίας. Επομένως, ας είμαστε τούτη τη φορά «προμηθείς» και όχι απατημένοι  «επιμηθείς» Να συνεχίσουμε την ενίσχυση  των Ε.Δ  μας ,  να εμβαθύνουμε τις συμμαχίες με   χώρες που μπορούν στρατιωτικά να μας βοηθήσουν , κάνοντας ανοίγματα  σε όσες έχουν κοινά συμφέροντα με εμάς . Γιατί καλοί και χρυσοί   οι Αμερικανοί,  αλλά ένας έμπειρος διπλωμάτης μου έλεγε ότι ποτέ μην εμπιστευτείς την Αμερικανική  και Ισραηλινή διπλωματία , γιατί θα βρεθείς προδομένος. Να μην την πάθουμε λοιπόν όπως η χούντα Ιωαννίδη με τη CIA(Αττίλας 1)και ο «εθνάρχης» Κ. Καραμανλής με τον X.Κίσιντζερ(Αττίλας 2)

Αμφικτύων

 3/8/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *