Αντιστράτηγος ε.α Βασίλειος Μανιατογιάννης

Χθες έφυγε από την ζωή ο αντιστράτηγος ε.α Βασίλειος Μανιατογιάννης(Β.Μ ) πλήρης ημερών

 Υπήρξε  παλιός μου φίλος , συνάδελφος και συμμαθητής στην ΣΣΕ. Είχαμε ζήσει τα νεανικά μας χρόνια μαζί στις δύσκολες εκείνες εποχές ,στα πάρτι , στις νεανικές τρέλες   τότε που  όλος ο κόσμος ήταν δικός μας. Εν συνεχεία στη ΣΣΕ,  στις Μονάδες μαζί , οι οικογένειες μας κοντά η μία στην άλλη , τα παιδιά μας φιλαράκια  , στη  Σχολή Πολέμου συμφοιτητές και τελικά γείτονες στα εξοχικά μας στα γηρατειά. Η είδηση παρότι αναμενόμενη με συνετάραξε συναισθηματικά.  Έσβησε  ένα  κομμάτι  της βιωμένης μου  ζωής .

Μέχρι πέρσι ήταν γερός παρά τα περασμένα μας εννενήντα       κάναμε     μπάνια στη θάλασσα  μέχρι σχεδόν τέλη Οκτωβρίου Ενα χρόνιο πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε και αυτόν   υποτροπίασε και του δημιούργησε επιπλοκές που τον κράτησαν το καλοκαίρι   στον νοσοκομείο και τελικά επήλθε το μοιραίο.

Ο Στρατηγός Β.Μ ήταν ανδρείος , ορμητικός , άριστος αξιωματικός , επαγγελματικά  κατηρτησμένος , με πολεμική πείρα στον πόλεμο της Κορέας. Αρχικά βγήκε στο Πεζικό αλλά κατόπιν μετετάγη στο Πυροβολικό όπου σταδιοδρόμησε φθάνοντας  στις ανώτατες βαθμίδες της ιεραρχίας .

Όλοι φυσικά εκεί θα πάμε αλλά ο χωρισμός είναι πικρός

Καλέ μου φίλε Βασιλάκη όπως σε φώναζα με το ίδιο θάρρος που αντιμετώπισες τη ζωή ελπίζω ότι θα αντιμετωπίσεις και το Χάρο στα Ηλύσια Πεδία που θα βρεθείς αντάμα  με τους ήρωες της πατρίδος μας. Ελαφρό το χώμα που θα σε σκεπάσει

Μάρω μου θερμά συλλυπητήρια για το χαμό του Βασιλάκη. Ελπίζω ότι ο ερχομός  του  Γιώργου και των εγγονιών σου από τον Καναδά να σου γλυκάνουν τον πόνο.

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Υποστράτηγος ε.α-Συγγραφεύς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *