Fw  ΕΣΧΑΤΗ ΠΛΑΝΗ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Ήταν πράγματι    σημαντικόεπίτευγμα η έγκριση από τις ΗΠΑ του αμυντικού  προγράμματος  για την Ελλάδα με την  πώληση των  F-35 και των άλλων εξοπλισμών. Ταυτόχρονα  έγινε  άρση  του εμπάργκο για   την πώληση  των F-16 και των λοιπών εξοπλισμών στην Τουρκία  . Είναι  ευνοϊκή  η διάκριση των ΗΠΑ υπέρ της Ελλάδος  για  τη διατήρηση τεχνολογικής υπεροχής στον αέρα  έναντι της Τουρκίας

 Όμως, ο κ. Ερντογάν  μόλις εξασφάλισε την πώληση των F-16  τάχιστα  επανήλθε στην ίδια γνώριμη ρητορική  του εναντίον της Ελλάδος Και δεν είναι μόνο η ρητορική , αλλά και οι πράξεις. Η Τουρκία εξοπλίζεται μέχρις οδόντων για υλοποίηση των κατακτητικών της σχεδίων της «Γαλάζιας Πατρίδας».  Τι άλλο να σημαίνει το μαμούθ ναυπηγικό πρόγραμμα  με έμφαση σε  αποβατικά σκάφη ; Για να πλήξει το Ιράκ, τη Συρία ή τους Κούρδους; Για να καταλάβει τα νησιά μας τα φτιάχνει.

 Η κατευναστική πολιτική του κ. Μητσοτάκη με τη «Διακήρυξη  Φιλίας και Συνεργασίας» Ελλάδος – Τουρκίας  της 7ης Οκτ.2023 διευκόλυνε  την ως άνω πώληση  στην Τουρκία.

Και ενώ η Διακήρυξη αυτή  βόηθησε  την Τουρκία να  δημιουργήσει ευνοϊκό κλίμα στην Ουάσιγκτον  δεν πήρε κανένα αντάλλαγμα. Στο τραπέζι παραμένει και το «casus belli» και το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο και η «γαλάζια πατρίδα», και η κατοχή της Β. Κύπρου(καλά την  Κύπρο την ξεχάσαμε) και  η Θράκη και πιο πολύ  η πικρόχολη και επιθετική ανθελληνική ρητορική που παραβιάζει βάναυσα την εν λόγω Διακήρυξη.

Επομένως,   πρέπει  μεν να χαιρόμαστε για την έγκριση των F-35, αλλά δεν πρέπει και  να πανηγυρίζουμε. Η κυβέρνηση έπρεπε να πάρει κάποια ανταλλάγματα  από την Τουρκία για τη θετική της στάση. Αλλά ακόμη και τώρα δεν πρέπει η  χώρα μας  να τηρεί πιστά το πνεύμα της Διακήρυξης όταν η Τουρκία αναφανδόν το παραβιάζει. Τα άφρονα ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι η Τουρκία  το κάνει δήθεν για προεκλογικούς λόγους. Όμως  προπαγανδίζοντας  τον πόλεμο   φανατίζει τον Τουρκικό λαό κατά της Ελλάδος και αυτό είναι αντίθετο και προς τη Διακήρυξη και προς τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Η χώρα μας να αποκτήσει φωνή  και να καταδικάζει τις   προκλήσεις πριν γίνουν εκτελεστέες επί του πεδίου. Η Τουρκία έχει αποδείξει ότι δεν πιάνεται φίλος, όπως ματαίως προσπαθεί να επιτύχει η ενδοτική μας Κυβέρνηση. Επομένως, όταν  αυτή  χτυπάει το καρφί εμείς να χτυπάμε το πέταλο στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε  για να  πληροφορούμε τους  σύμμαχους και εταίρους για τα καταχθόνια σχέδια  της  Άγκυρας. Αυτή εκτιμά   μόνο  τον ισχυρό. Αυτό το ξέρει πολύ καλά ο κ. Δένδιας και άλλαξε το αμυντικό  δόγμα  του «σουπερμάρκετ»  σε εγχώριο «εργαστήριο»

Μυαλά έχουμε άριστα σε όλα τα ερευνητικά κέντρα του κόσμου. Ας  τα προσκαλέσουμε να προσφέρουν στην πατρίδα  μας το «Πυρ του Προμηθέως»,  τη «Ασπίδα του Αχιλλέως»  τα «Κάτοπτρα του Αρχιμήδη» και το «Υγρόν Πυρ»  ώστε η Ελλάδα ο δηλητηριώδης όφις να γίνει και να  κεντρίζει  όποιον τολμήσει να την πατήσει.  Αλλά τι να καταμαρτυρήσουμε στον κ. Μητσοτάκη; Την  ανεξέλεγκτη ακρίβεια, που θερίζει, το νόμο των Λοατκι που έχει ρίξει τον λαό μας σε μέγιστη κατήφεια, τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, την έλλειψη ασφάλειας,  το μεταναστευτικό κ.α;(29/1/24)

Αμφικτύων

* Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *