ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

 Ανθρωπος: Συσσωρευτής Συμπαντικής Ακτινοβολίας Η Συμπαντική δονητική ενέργεια υπό μορφή  ακτινοβολίας διαχέεται και κινητοποιεί όλο το Σύμπαν. Το «Πράνα» σύμφωνα με την Ινδουιστική παράδοση είναι οι «Σπίθες» της νοήμονος ενέργειας και  θέτει σε λειτουργία  μέσω διαφορετικών  ρευμάτων τα διάφορα συστήματα του ανθρώπινου σώματος ήτοι: (λόγο, αναπνοή, κυκλοφοριακό, αφομοίωση, μεταβολισμό , αποβολής κλπ) Τα άτομα και ηλεκτρόνια είναι τυφλές δυνάμεις, ενώ το «Πράνα» είναι νοήμων δύναμη. Χωρίς αυτή θα πεθαίναμε ακαριαίως. Η δύναμη της ζωής είναι η ηλεκτρική δύναμη η οποία ενεργοποιεί τα διάφορα όργανα μας. Η αναπνοή , το φαγητό και το ηλιακό φως είναι δευτερεύουσες πηγές ενέργειας που προϋποθέτουν την πρώτη για να είναι αποτελεσματικές. Το φαγητό και η ηλιακή ενέργεια είναι χρήσιμη όσο το «Πράνα» ενεργοποιεί το σώμα και το κρατάει εν ζωή. Στο νεκρό σώμα  όσο φαγητό και  ηλιακή ενέργεια αν δώσεις ουδέν  αποτέλεσμα. Ένα άλλο σπουδαίο κέντρο στο ανθρώπινο σώμα είναι αυτό που δέχεται την συμπαντική ακτινοβολία και βρίσκεται εκεί όπου ο εγκέφαλος ενώνεται με την σπονδυλική στήλη . Το κέντρο  τούτο δέχεται το Λόγο. Με τις ασκήσεις γιόγκα προσπαθούμε να διευκολύνουμε την κυκλοφορία των πρανικών ρευμάτων στο σώμα μας και να νοιώσουμε ευεξία.

Θετικοί και Αρνητικοί Ενεργειακοί Τόποι Κάθε ζων οργανισμός είναι  δότης  και  λήπτης  στατικής ηλεκτρομαγνητικής  ενέργειας   . Από τους αρχαίους ακόμη χρόνους οι  πρόγονοι είχαν εντοπίσει τους ενεργειακούς τόπους και είχαν φτιάξει επ’ αυτών τους ναούς και τα μαντεία τους  .. Ενδεικτικά αναφέρονται οι Δελφοί, η Δωδώνη, το Σούνιο, η Δήλος, η Επίδαυρος, η Ελευσίνα, η  «Ιερός Βράχος» καλούμενος κ.α. Παρόμοιους ενεργειακούς χώρους συναντάμε και σε άλλα μέρη του πλανήτη. Τα μαγνητικά αυτά πεδία λένε΄ότι είναι αποτέλεσμα υδάτινων ρευμάτων ή και μεταλλικής υφής. Μερικά μετατίθενται με την πάροδο του χρόνου και αυτό εξηγείται με την μετατόπιση του άξονα της γης. Όποιος επισκέπτεται αυτά τα μέρη νοιώθει μια ιδιαίτερη ευφορία, αλλά και ο ύπνος και τα όνειρα του είναι ευχάριστα.

Ο δικός μου ενεργειακός τόπος Από    προσωπική  εμπειρία ένας τέτοιος τόπος είναι το Σιδηρόκαστρο της ορεινής Τριφυλίας στη Μεσσηνία . Το πατρικό μας σπίτι(τώρα το κατέχει συγγενικό  πρόσωπο) λίγο πιο κάτω από το διάσελο (=δύο βουνοκορυφές που σχηματίζουν μια   χοάνη) φέρνει το αέρα από τον Κυπαρισσιακό Κόλπο μέσα από τα δάση της περιοχής πριν φθάσει και δημιουργεί ένα εξαιρετικό και λίαν υγιεινό κλίμα. Εκεί θεραπεύτηκαν στο παρελθόν  όταν  ήκμαζε η φυματίωση πολλοί φυματικοί που ήταν στα πρόθυρα του θανάτου . Στον ασφένταμο λίγο πιο κάτω από το διάσελο που στη σκιά του είναι μια φυσική πηγή καθόταν ο Κολοκοτρώνης ο Γέρος του Μόρια με τα παλικάρια του όταν περνούσε από την περιοχή και ξεκουράζονταν και έπιναν κρύο νερό από την πέτρινη λεκάνη της πηγής. Εκεί ο ύπνος είναι τόσο ελαφρός ώστε ενώ κοιμάσαι ακούς συγχρόνως και τα νυχτοπούλια και τα τριζόνια και τα σκυλιά . Κάτω από τον ίσκιο της πυκνόφυλλης μουριάς ξαπλώναμε τα πρωινά κατάχαμα με τον πάνσοφο λόγιο θείο μου και μου ανέλυε την Ελληνική Φιλοσοφία , τα ιστορικά γεγονότα, το νόημα της ζωής , τα παθήματα του Κόσμου , του Ελληνισμού και τα δικά του στην φρικτή αιχμαλωσία του από τους Τούρκους το 1922 ,  την Καταστροφή της Μ. Ασίας και επί παντός επιστητού, γιατί αυτός εκτός από συγγραφέας και φυσιοδίφης ήταν πανεπιστήμων , σωστό κινητό πανεπιστήμιο. Ηταν διαβασμένος ο θείος μου και πνευματικός μου πατέρας. ]  .

Το στήσιμο μιας Αποικίας ή Καταυλισμού Στην αρχαία εποχή όταν μια ομάδα αποφάσιζε να  εγκαταστήσει    αποικία σε ένα νέο μέρος , εφάρμοζαν τον εξής κανόνα: Έσφαζαν ένα κατσίκι , το κομμάτιαζαν και κρεμούσαν σε διάφορα σημεία τα κομμάτια. Το κομμάτι που θα μύριζε τελευταίο , εκλέγετο το μέρος που θα έστηναν την αποικία. Αλλά και ζωντανά τα ζώα έχουν την ικανότητα να διαλέγουν το υγιεινότερο μέρος για να διανυκτερεύσουν . Εκεί λοιπόν που επιλέγει το κοπάδι να μείνει το βράδυ θεωρητικά είναι το καλύτερο.  Έχουν το ένστικτο να αντιλαμβάνονται από μακριά την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και να αποφεύγουν τους κεραυνούς. Το ίδιο ισχύει και με τα πουλιά. Ολίγον προ της καταιγίδες παρατηρούσα στη Σρι-Λάνκα τα πουλιά κατά χιλιάδες  πετούσαν ανήσυχα σε μια φρενήρη κινητικότητα   προκειμένου να  επιλέξουν  το ασφαλές  δένδρο που θα κάθονταν πριν ξεσπάσει η τροπική καταιγίδα.

Τα αιγοπρόβατα συντονίζουν τα κουδούνια τους με το παίξιμο της φλογέρας του βοσκού, ανάλογα με την διάθεση και με το σκοπό που παίζει. Σε όλους εχει τύχει να ακούσουν πράγματα που δεν συνέβησαν εκείνη τη στιγμή αλλά αυτοί έτυχε να τα ακούσουν διότι το ενεργειακό πεδίο τα μετάφερε από μακριά ή τα είχε αποταμιεύσει και τα απελευθέρωσε σε καποια στιγμή. Κατά την προσωπική μου   εμπειρία      υπάρχουν τέτοιοι ενεργειακοί και ιαματικοί  τόποι.  Στην αρχαιότητα φιλοξενούσαν Ασκληπιεία,  αρχαίους ναούς και τώρα φιλοξενούν  μοναστήρια και στο παρελθόν έχτιζαν και Νοσοκομεία για την ίαση φυματικών.

Τα Νοσοκομεία μας έχουν αρνητική ενέργεια Όλοι θα έχουμε βρεθεί σε μέρη με αρνητική ενέργεια , στα οποία νοιώθουμε άσχημα,  υπνηλία, ναυτία, χασμουρητό , κόπωση , εφίδρωση, ανησυχία, δύσπνοια  και άλλα    συμπτώματα που μας κάνουν να αποχωρήσουμε το συντομότερο. Από προσωπική εμπειρία Γερμανικές ατιμώρητες θηριωδίες θα σας διηγηθώ τη στιγμή που πήρα από κάποια αόρατη δύναμη  το  μήνυμα    εκτελέσεως  του πατέρα μου από τους Γερμανούς. Τούτο συνέβη  στις 14 Σεπτ. 1943 στο Σιδηρόκαστρο Τρυφιλίας . Εγώ τότε ήμουν 14 ετών και  με την οικογένεια μου είχαμε  φύγει  από το χωριό μαζί με τους συγχωριανούς από την προηγουμένη   για να γλυτώσουμε τυχόν  εισβολή  και αντίποινα των Γερμανών. Μετά το κάψιμο του κοντινού  χωριού Αετός τούτο εφημολογείτο εντόνως και για το χωριό μας. Ο πατέρας μου ένας ήρωας των Απελευθερωτικών Πολέμων 192-13 ως το 1922 και του Α’ Π.Π, είχε μείνει στο χωριό  μαζί με άλλους προεστούς να μεσολαβήσουν στην σωτηρία του χωριού μας. Όμως, με το πρώτο φως οι Γερμανοί περικύκλωσαν το χωριό και τότε φαίνεται αντελήφθη ότι το σχέδιο για σωτηρία είχε ματαιωθεί και το μόνο που του απέμενε ήταν να σώσει τον εαυτόν δια της φυγής . Πήρε το δρόμο προς την έξοδο και ακριβώς στη στροφή από την απέναντι πλαγιά    μια ριπή  τον χτύπησε  βάση του κρανίου  και  έπεσε άπνους.

 Μηνύματα Πληροφοριακού Αιθέρα  Όταν  άκουσα την πρώτη ριπή  με συγκλόνισε τόσο  έντονα ώστε ήταν  σαν να με χτύπησε στην καρδιά . Την ίδια στιγμή ακούω μια φωνή σαν να ερχόταν από  κάποιο συγχωριανό μου στο δάσος όπου είχαμε  καταφύγει  να λέει: «Σκότωσαν το Χρήστο Κωνσταντινίδη» Τότε έντρομος πετάχτηκα και άρχισα να  ρωτάω   τους συγχωριανούς  «ποιος  έδωσε την πληροφορία ότι σκότωσαν τον πατέρα μου»;  Όλοι   δήλωναν άγνοια. Κανείς  δεν γνώριζε τίποτα.  Αλλά και πως να γνωρίζουν 3-4 χλμ μακριά πίσω από το βουνό  που βρισκόταν το χωριό ; Ακόμη και κάποιος να έτρεχε με άλογο(γιατί η οδός ήταν ημιονική) από το αποκλεισμένο από τους Γερμανούς χωριό θα χρειαζόταν 15-20’ να φθάσει αν γλύτωνε από τον εχθρό. Για τους νέους τονίζω ότι τότε ένα και μοναδικό τηλέφωνο υπήρχε στο τηλεφωνείο για επικοινωνία με την Κυπαρισσία που άλλοτε εργαζόταν και άλλοτε όχι. Και όμως εγώ είχα ακούσει  κάποιον που είπε  ότι σκότωσαν τον πατέρα μου. Πως έφθασε η είδηση την ίδια στιγμή που συνέβη το γεγονός;  Μέσω του πληροφοριακού Αιθέρος την έλαβα.

Η αρνητική Ενεργεία της Εκκλησίας. Όταν  εν υπηρεσία  πήγαινα   υποχρεωτικώς  σε δοξολογία ,  ένοιωθα άσχημα και μετά βίας ανεχόμουν το τελετουργικό. Αυτό δεν ήταν  κάποιο  νέο φαινόμενα διότι από παιδί ακόμη τα ίδια αρνητικά συναισθήματα ένοιωθα στο χώρο της εκκλησίας και στις θρησκευτικές τελετουργίες. Σε μεγαλύτερο δε βαθμό αυτό συνέβαινε σε καθολικές εκκλησίες ακόμη και σε συναυλίες μεσσιανικού τύπου με αρμόνια των χωρών της Βορείου Ευρώπης. Προφανώς, η αρνητική ενέργεια ήταν η αιτία που με επηρεάζει

Ο Εφιάλτης του Ξενοδοχείου St. Moritz στη Νέα Υόρκη Το Απρίλιο του 1998 έμεινα στο Hotel St. Moritz New York . Η ιστορία του είναι μεγάλη και συνώνυμη της  Νέας Υόρκης και αξίζει να σας  διηγηθώ  το στιγμιότυπο που έζησα εκεί. Βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο Central Park , Διέθετε 775 δωμάτια, τους ορόφους δεν τους μέτρησα αλλά υπολογίζω ότι  θα έχει  πλέον των  30.   Χτίσθηκε το 1930, ένα χρόνο μετά την γέννηση μου, από τον αρχιτέκτονα  Emery Roth  Ουγγρικής καταγωγής  και την κατασκευαστική εταιρεία   Percy Uris και κόστισε τότε 60 $ εκατ. δολάρια

Για ένα διάστημα ανήκε στον Τραμπ Το 1985  μετά από   μεταρρυθμίσεις  το   ξενοδοχείο αγοράστηκε από τον  Ντόνανλτ Τράμπ  έναντι $ 72 εκατ. δολαρίων και το 1988 πουλήθηκε έναντι $180 εκατ. δολαρίων. Για να μην μακρηγορώ τον Απρίλιο του 1998 έκλεισε προκειμένου να υποστεί διαρρυθμίσεις και να μετατραπεί σε πολυτελή διαμερίσματα για τους κροίσους, λόγω της προνομιακής  θέσεως του στο Πάρκο.

Ο  Χιότης   Ομογενής Ιων Καλαργυρός Την ανακατασκευή του ανέλαβε ο ομογενής μεγαλοκατασκευαστής κ. Ιων Καλαργυρός με καταγωγή από τη Χίο, Ενθερμος πατριώτης ο οποίος δίνει αγώνες για τα Ελληνικά δίκαια  ακόμη και στο Κογκρέσο, χρηματοδοτεί εκδηλώσεις  εκδηλώσεις της ομογένειας υπέρ των Εθνικών μας Θεμάτων κ.α. Στα πλαίσια αυτής της δράσεως του με είχε καλέσει ως ομιλητή   της Αμφικτιονίας Οικουμενικού Ελληνισμού , η οποία εκείνο τον καιρό άρχισε να αναπτύσσεται από και στην Ομογένεια στο  Σικάγο και στη Νέα Υόρκη. Παρεμπιπτόντως   αναφέρω ότι παράγοντες της Ορθόδοξης Εκκλησίας των ΗΠΑ , υπό τον αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο(τον αποκαλούμενο και « CIAκωβο» επενέβησαν και ματαίωσαν κάθε περεταίρω εξέλιξη,  

Στρατηγικός εταίρος  του Σημίτη  η Τουρκία Την εποχή που η τότε Κυβέρνηση Σημίτη προπαγάνδιζε  ότι «η Τουρκία   είναι ο στρατηγικός μας εταίρος» και ο τότε ΥΠΕΞ Θ. Πάγκαλος(τη σημαία στα Ιμια την πήρε ο αέρας) ήταν αντίθετος με τους αγώνες  της Ομογένειας   , αυτή ανησυχούσε και δεν σταμάτησε να αγωνίζεται. Ενας εξ αυτών στη Νέα Υόρκη ήταν   ο ευπατρίδης  Ιων Καλαργυρός  ο οποίος   με κάλεσε  για μια ομιλία στην Ομογένεια  επί των Εθνικών Θεμάτων  . Με την ευκαιρία πήγαμε και στην Ουάσιγκτον.

Συνάντηση στην Ουάσιγκτον  με δύο μέλη του Κογκρέσου   Τους εκθέσαμε τις Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίου  (ένα γερουσιαστή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και ένα βουλευτή του Δημοκρατικού)  Ξέρετε τι μας απάντησαν; Ο πρωθυπουργός σας δηλώνει ότι «η Τουρκία είναι στρατηγικός σας εταίρος» ! Τα ίδια είχε πει ο Πρόεδρος Κλίντον  στον ομογενή  κ. Κρις Σπύρου ο οποίος του είχε ζητήσει να μην αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία. Εκείνος του απάντησε  ότι: « ήδη την αναγνώρισε ο πρωθυπουργός  σας  Κ. Μητσοτάκης ως Πρώην  Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM) Εγώ τι να κάνω;»

Ο μοναδικός ένοικος   Ο φίλος Ιων   μου παραχώρησε προς διαμονή την διώροφη πολυτελέστατη σουίτα των επισήμων, η οποία βρίσκεται στον τελευταίο  όροφο του ξενοδοχείου St. Moritz New York. Το ξενοδοχείο αυτό  είχε κλείσει και ήταν άδειο για τροποποίηση. Περιττόν να σας πω ότι η πολυτέλεια της σουίτας  ήταν μυθική.  Σε   αυτή  είχαν κοιμηθεί βασιλείς, αρχηγοί κρατών , ζάπλουτοι κροίσοι ,  αλλά και ο Ωνάσης ,ο Αρχιεπίσκοπος  Ιάκωβος ,ο Μποδοσάκης, ο Ανδρεάδης ,ο  Νιάρχος, αρκετοί επώνυμοι Έλληνες της Αμερικής  , Αγγλίας , μαχαραγιάδες ,  σεΐχηδες, νοτιαμερικανοί δικτάτορες κ.α . Συχνοί επισκέπτες ήταν οι αστέρες του Χόλυγουντ: όπως ,ο Φράνκ ΣινάτραΝτιν ΜαρτινΑβα Γκάρνερ και πολλοί  άλλοι γνωστοί αστέρες  της δεκαετίας 50-60-70. Από    εργαζόμενους του ξενοδοχείου λέγεται ότι  ήταν ένας πολυτελής «οικος ανοχής»  για όλους τους μεγιστάνες της Σιών

Ολομόναχος σε έναν ουρανοξύστη Σκεφτείτε να ζεις μόνος  σε ένα άδειο ουρανοξύστη στον άνω όροφο στη διώροφη σουίτα   (μόνο στο ισόγειο λειτουργούσε το εστιατόριο ) και να πέσεις να κοιμηθείς σε μια πόλη που δεν κοιμάται  όλο το 24ωρο, κινείται σε όλα τα επίπεδα, φωτισμένη από παντού, με ένα  συνεχή υπόκοφο και δομικό  βουητό , να βλέπεις από το τεράστιο πολυτελές κρεβάτι κάτω σαν τις μύγες τα αυτοκίνητα , μέσα στις έντονες  ακτινοβολίες  που  λούζουν τη Νέα Υόρκη και να πέσεις για ύπνο . Αδύνατο !. Η υπερένταση ήταν τόσο μεγάλη που δεν με έπιανε ύπνος, Σαν σκεπτόμουν πόσοι έχουν κοιμηθεί σε τούτο το κρεβάτι , πόσα δράματα έχουν εκτυλιχτεί στη σουίτα αυτή, πόσοι άρρωστοι, ψυχοπαθείς είχαν αυτοκτονήσει, πόσα εγκλήματα έχουν διαπραχθεί , πόσοι έχουν πηδήσει στο κενό, εκατοντάδες δεν θα ξύπνησαν ποτέ από τη βαριά δόση υπνωτικών και άλλοι   θα είχαν πεθάνει από ναρκωτικά,   αρκετοί θα είχαν αυτοκτονήσει, πολλές γυναίκες σε εκείνο το κρεβάστι θα τις είχαν δολοφονηθεί ή μαρτυρήσει , πόσες  εγκληματικές δουλειές  θα είχαν μέσα εκεί κλείσει, πόσες μπίζνες συνωμοτικές θα είχαν τους λαούς φτωχύνει,  σε πόσους   αυτή τη σουίτα είχε δώσει οδύνη . Εκείνο το μαρτυρικό βράδυ έκανα  και άλλες εφιαλτικές σκέψεις που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους καθώς άκουγα κρότους, τριξίματα θυρών, οιμωγές  , φωνές  ,  βηματισμούς, συνομιλίες κ. α .. Κατέβηκα στον κάτω όροφο να δω μήπως είχε μπει   κάποιος  άλλος να κοιμηθεί αλλά ήταν άδειος στη διάθεση μου και η πόρτα ασφαλισμένη . Για λίγο βρέθηκα σε κατάσταση φόβου, αγωνίας , δέους και  απελπισίας και προσπάθησα να ηρεμήσω . Μεταφέρθηκα νοερά στο Σιδηρόκαστρο κατω από την μουριά που φιλοσοφούσαμε με τον αείμνηστο θείο μου Π. Κωνσταντινίδη . Τότε συνειδητοποίησα γιατί αυτοί οι επώνυμοι  άνθρωποι στις ΗΠΑ είναι αδύνατον να ζήσουν χωρίς   ηρεμιστικά , χωρίς ναρκωτικά , χωρίς το αλκοόλ, χωρίς ψυχολογική υποστήριξη και  γιατί ρέπουν στο έγκλημα , στην αυτοκτονία , στις αλλόκοτες σκέψεις και στο χρήμα που για μας    θωρούνται υπερβολικές, αφύσικες και  παράλογες. Γιατί έχει λείψει από αυτούς ο ανθρωπισμός και έχουν γίνει σκληροί σαν  ατσάλι  για να επιβιώσουν μέσα στην ζούγκλα αυτών των μεγαλουπόλεων και των σύγχρονων τεχνολογικών  κοινωνιών. Αυτό το ξενοδοχείο χτίστηκε ένα χρόνο μετά τη γέννηση μου και γνώρισε τη φοβερή κρίση του 1929 τότε που κατέρρευσαν όλες οι Τράπεζες και έχασαν όλοι τα λεφτά τους και πήδαγαν στο κενό οι άνθρωποι από απόγνωση .Μέσα εκεί υπήρχε όλη η   ιστορία  του μεσοπολέμου και του Β Π.Π. Όλα αυτά μεταξύ ύπνου και ξύπνου τα έζησα έντονα  το πρώτο  βράδυ  Το πρωί ήμουν σε κάκιστη ψυχική κατάσταση έτοιμος να καταρρεύσω. Όμως θα ήταν αγενές να ζητήσω να αλλάξω ξενοδοχείο. Εξ άλλου ήταν μια πρωτόγνωρη  εμπειρία  .

Τα πάντα απορροφούν  στατική  ενέργεια Προφανώς, μέσα εκεί  είχε εγκλωβιστεί παραμένουσα στατική αρνητική ενέργεια  που είχαν απορροφήσει το μπετόν , τα σίδερα, οι τοίχοι, τα έπιπλα , τα σκεύη ,  τα πάντα , όπως απορροφούν και την ανθρώπινη μυρωδιά. Οι ευαίσθητοι δέκτες μπορούν να   δεχθούν την αρνητική ενέργεια  και να την αποκρυπτογραφήσουν , κάτι που συνέβη σε εμένα . (Σε ένα ξενοδοχείο στη Φλώριδα άλλαξα δωμάτιο διότι μύριζε τόσο έντονα τσιγαρίλα ώστε ήταν αδύνατη η παραμονή) Τις επόμενες ημέρες άρχισα να συνηθίζω   Βρήκα κάτι περιοδικά με τη ζωή  αστέρων της εποχής μου,  όπως  του Σινάτρα και της Αβα Γκάρντερ , της μεγάλης   γόησσας της εποχής μου και έκανα θετικές σκέψεις με την περιπετειώδη συναισθηματική ζωή της εξαίρετης ηθοποιού που   έχει  όντως ενδιαφέρον.  Στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ο Χάουρντ Χιούζ ο πασίγνωστος  ζάπλουτος ιδιοκτήτης της ομώνυμης αεροναυπηγικής εταιρείας εξακολουθούσε να πολιορκεί την Άβα. Ωστόσο, εκείνη συνδέθηκε με άλλους άνδρες όπως ο Χάουάντ Ντάφι και ο Ρόμπερτ Τέιλορ. Πρόκειται για την εποχή που η ηθοποιός ερωτεύτηκε τον Φράνκ Σινάτρα , ο οποίος ήταν ακόμη παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο τη Νάνσυ. Οι δύο τους έζησαν μια θυελλώδη σχέση, η οποία τροφοδότησε για χρόνια τον σκανδαλοθηρικό Τύπο με υλικό. Κουρασμένοι και οι δύο από αμοιβαία κρούσματα ζήλιας, κατέφευγαν σε βίαια ξεσπάσματα. Όταν η σχέση τους έγινε επίσημα γνωστή, ο Τύπος οργίασε, η Άβα πήρε τον τίτλο εκείνης που κλείνει σπίτια, οι   ιερείς της  Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της έστελναν επιστολές με αφορισμούς και διάφορες συντηρητικές οργανώσεις της είχαν απειλήσει τα έργα της με αποκλεισμούς . Τελικά, η Νάνσυ Σινάτρα χώρισε  από τον σύζυγό της, κι έτσι η Άβα και ο Φρανκ παντρεύτηκαν στις 7 Νοεμβρίου 1951. Διαβάζοντας με έπαιρνε ο ύπνος αλλά δεν θα λησμονήσω την  αρνητική  ενέργεια εκείνου του μικρού ανακτόρου  . Έκτοτε με τον ευπατρίδη Ιωνα Καλαργυρό μας ένωσαν άρρηκτοι  δεσμοί  φιλίας  ,  συναντίληψης  και αγώνων. Τα ηλεκτρικά δονητικά μας  πεδία   βρέθηκαν σε πλήρη αρμονία

Συμπέρασμα: Ο σύγχρονος άνθρωπος έκανε υπέρβαση και βιασμό της Φύσεως και τρέχει αίολος με τα φτερά της τεχνολογίας σε ένα εξωπραγματικό  και ψεύτικο κόσμο φτιαγμένο με κάποιο αλγόριθμο που επινόησαν ορισμένοι «ειδικοί», χωρίς αυτός να γνωρίζει το σκοπό και την αιτία . Όμως αυτός χαζοχαρούμενος χωρίς να  χρησιμοποιεί τη λογική και τους φυσικούς  νόμους πορεύεται στο άγνωστο εκεί που τον οδηγει μια μικρή ολιγαρχία πλουσίων και ειδικών , η οποία έβαλε στο χέρι τα μυστικά της σύγχρονης τεχνολογίας.

Προμηθέας και Επιμηθέας Στο παρελθόν ο Προμηθεύς έκλεψε από τον πατέρα του Δία το πύρ για το καλό των ανθρώπων . Τώρα ο «Επιμηθεύς» έκλεψε την Τεχνητή Νοημοσύνη από το Γιαχβέ για να σκλαβώσει το σύγχρονο άνθρωπο. Προς το παρόν δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά του: Ο ένας  Ελληνικός που θα  τον οδηγήσει μελλοντικά στην αποκόλληση του  από τη Γη,  και  στο μεταξύ  θα κατορθώσει να την σώσει από την ραγδαία  καταστροφή. Και ο άλλος   ο Σιωνιστικός ο οποίος μας οδηγεί  σε ένα νέο Μεσαίωνα στον οποίο ο άνθρωπος θα γίνει  σκλάβος  στα  δημιουργήματα  του και στην μικρή ολιγαρχία η οποία ασφυκτικά  θα τον ελέγχει.  Στο μεταξύ ζει  εν μέσω ενός ψεύτικου και αφύσικου ενεργειακού κόσμου , γεμάτου από ηλεκτρομαγνητικές επιβλαβείς  ακτινοβολίες , θερμαντικές πηγές   και  επιβλαβών  καυσαερίων και χημικών  καταλοίπων. Η ζωή του  γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη με αποτέλεσμα να αυξάνει η παράνοια, η δυστυχία του, η τάση για αυτοκαταστροφή , η πείνα, το έγκλημα , η βία, η αδικία, οι ασθένειες , τα αυτοάνοσα νοσήματα. Όλα αυτά   του στερούν την Ευτυχία ,   του προσθέτουν άγχος και μελαγχολία και ίσως τότε αν δεν έχει υποστεί κάποια   εξοντωτική περιβαλλοντική ή άλλου είδους μαζική καταστροφή,  να επιταχύνει την  αυτοκαταστροφή  του με κάποια πυρηνική ή βιολογική καταστροφή για την ελάττωση του πληθυσμού της γης .

Το σύνδρομο του πτηνοτροφείου Ο σημερινός άνθρωπος μοιάζει με τα κοτόπουλα στο πτηνοτροφείο , τα οποία βρίσκονται στο έλεος του πτηνοτρόφου. Είναι το πιο δυστυχισμένο «ον» στον πλανήτη   γιατί αδυνατεί ο ίδιος να καθορίσει  την τύχη του, τη ζωή του , την ύπαρξη του, της οικογένειας του,  Όλα τα έχει αναθέσει σε  κάποιους αντιζωικούς και αντιλαϊκούς ηγέτες , συχνά εχθρικούς στον άνθρωπο, στη ζωή και στη Φύση. Οι πολιτικοί μας και ο πολιτικός τους λόγος αναδίδει λίαν αρνητική ενέργεια και ο λαός νοιώθει υπνηλία στο άκουσμα τους. Η ολίγη δημοκρατία που είχε επιτύχει  ολοταχώς  εξανεμίζεται με την είσοδο των νέων τεχνολογιών και των «αντιτρομοκρατικών» θεσμών.

Αμφικτύων

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *