Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 20ής  ΙΟΥΛΙΟΥ 1974

(του Υποστρατήγου ε. α  K.  Χ. Κωνσταντινίδη)

Η Κυπριακή  τραγωδία είναι αποτέλεσμα σειράς κολοσσιαίων λαθών μας από το 1952  μέχρι σήμερα, που και ο χειρότερος εχθρός μας δεν θα μπορούσε να    προκαλέσει.  Κάθε φορά  πέφταμε  στην παγίδα των αντιπάλων μας και μυαλό δε βάζαμε.  Παραλάβαμε μια Ελληνική Κύπρο(με μια  ασήμαντη Τουρκική μειοψηφία 18%) και  παραδίδουμε μια διχοτομημένη Κύπρο με δύο συνιστώντα κράτη 50%  έκαστο.  Προσφάτως διάβασα την Τουρκική εκδοχή για την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, όπως την έγραψε ο  γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Mehmet Ali Birand:

          Είναι πράγματι να θλίβεται κανείς για την άφρονα και προδοτική πολιτική   της χούντας Ιωαννίδη, που ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η Τουρκική αρμάδα εισβολής αυτοί  ουδόλως ανησυχούσαν, αλλά σαν τη «στρουθοκάμηλο»,  κρύβονταν .  Το άφρον πραξικόπημα κατά του Μακαρίου έδωσε τη χρυσή ευκαιρία στους Τούρκους στρατοκράτες  να  εισβάλουν στο νησί.  Η χούντα  όχι μόνον δεν έκανε τίποτα στο διπλωματικό πεδίο για να προλάβει την εισβολή, αλλά ούτε και στο στρατιωτικό για  να την αποκρούσει.  Γενική παράλυση είναι  το κλίμα που επικρατούσε εκείνες τις  αποφράδες ημέρες στην Αθήνα. Έτσι οι Τούρκοι δεν έκαναν απόβαση αλλά αποβίβαση στη νήσο.

          Αλλά και από πλευράς του αρχιεπισκόπου Μακαρίου έχουμε  μια παράξενη  αντιπατριωτική στάση που ουσιαστικά « έριχνε νερό» στο μύλο της Τουρκίας.  Αντί να  αποτρέψει την  Τουρκική εισβολή,  ο φιλόδοξος ρασοφόρος στην  ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του  ΟΗΕ τη  18η  Ιουλίου 1974 είπε μεταξύ άλλων:

–        Οι Eλλαδίτες έχουν εισβάλει στην Κύπρο και λαμβάνουν χώρα αιματηρές μάχες στο νησί.

–        Αυτοί είναι περισσότερο βάρβαροι από τους Τούρκους!

–        – Τανκ βρυχώνται στους δρόμους,  απώλειες καταφθάνουν συνέχεια στα νοσοκομεία και η Ελληνική σημαία έχει υψωθεί σε όλα τα σπουδαία κτίρια.

–        Αυτή η πράξη της κατοχής έχει πλήρως καταστρέψει την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της νήσου.

–         Η Τουρκοκυπριακή Κοινότητα είναι επίσης σήμερα σε κίνδυνο

Τότε ο  υπουργός εξωτερικών της χούντας Παναγιωτάκης απήντησε:

“Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος   εισήγαγε το βασίλειο του τρόμου στο νησί. Αυτός έχει κλείσει τους αντιπάλους του στη φυλακή.. ”

           Ο τελευταίος διάλογος Ecevit  – Sisco

            Άξιος μνείας είναι και ο τελευταίος διάλογος Ecevit και Sisco:

Καθώς ο Ετζεβίτ  το βράδυ της 19/7/1974 συνεχώς κοίταζε το ρολόι του

–        Ο Σίσκο  του  είπε : «Εννοείτε ότι σας ομιλώ ασκόπως ;»

–        Ετζεβίτ : Ναι

–        Σίκσο : Έχει ήδη η επιχείρηση αρχίσει ;

–        Ετζεβίτ : Πρόκειται ν’ αρχίσει. Τα αεροπλάνα έχουν ήδη απογειωθεί.

–        Σίσκο : Καλώς τότε. Εγώ   πρέπει να βιασθώ προς το αεροπλάνο μου.

–        Ετζεβίτ : Αυτή είναι καλή ιδέα διότι το αεροδρόμιο σύντομα θα κλείσει. Δεν θα ήθελα να φύγετε τόσο βιαστικά , αλλά είναι καλύτερα να μην είσθε εδώ κατά την έναρξη των επιχειρήσεων.

Έτσι τελείωσε το συνωμοτικό  παζάρι  μεταξύ Αθηνών-Αγκύρας  του μοιραίου μεσολαβητή του πόλεμου κ.  Σίσκο  και υποθέτουμε ότι ανέφερε με υπερηφάνεια στον  αρχισφαγέα Χ. Κίσσιγκερ  το «Mission accompished».  Έτοιμος  να  αναφέρει ότι η «αποστολή εξετελέσθη» ήτο  και ο «υπάλληλος» Γ.Γ του ΟΗΕ κ. Κόφι Ανάν  και οι δικοί μας μισέλληνες (Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκης, Κωνσταντόπουλος και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ) στα αφεντικά τους μετά  το Δημοψήφισμα 2004 για την επιβολή του Σχεδίου Αννάν  στην Κύπρο .  Αλλά δεν τους βγήκε, γιατί ο Κυπριακός λαός τους απέκρουσε με το ηρωικό του ΟΧΙ  

Και η συνωμοσία συνεχίσθηκε στις Βρυξέλλες . Η Κύπρος είναι πιασμένη στα  δίχτυα της Αμερικανο-σιωνιστικής και Βρετανικής Αράχνης. Ο φοβερότερος όμως εχθρός  είναι το Ρωμαίικο κρατίδιο των Αθηνών.Η προδοσία εκ των ένδον.

Όμως ως τώρα ουδείς εκ των πραξικοπηματιών κατά Μακαρίου και προδοσίας της Κύπρου σύρθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και οι ΗΠΑ ως τώρα σαν υπεύθυνες για την Τουρκική εισβολή στο νησί της Αφροδίτης δεν έκαναν κάτι ώστε να επανορθώσουν το μέγα ιστορικό και ανθρωπιστικό κακούργημα της εισβολής 1974 του Αττίλα .  Αυτή η εισβολή  αναλογικά με τον πληθυσμό του νησιού  ισοδυναμεί με μείζονα  γενοκτονία του Κυπριακού λαού και ουδείς έχει καθίσει στο εδώλιο της διεθνούς δικαιοσύνης . Αν δεν υπάρξει κάθαρση δε θα υπάρξει απελευθέρωση της Κύπρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *