ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

 γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 

 Η Τουρκία και επισήμως μας έχει κηρύξει υβριδικό πόλεμο , γεγονός που έχει αποδεχθεί και το επίσημο Ελληνικό κράτος . Μέσα στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου κρύβεται κάθε είδους φανερό και κρυφό χτύπημα , αρκεί να επιφέρει φθορά, φοβία, πτώση του ηθικού και τα ευκολότερα χτύπημα τα είναι

1/  η εξαπόλυση λαθρομεταναστών

2/ η πρόκληση κατά το θέρος πυρκαγιών από δολιφθορείς

Δεν είναι το πρώτο καλοκαίρι που η Τουρκία μας καίει τα δάση στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και στην ηπειρωτική χώρα, ασχέτως  αν  όλες τις πυρκαγιές τις ρίχναμε παλαιότερα στους «οικοπεδοφάγους» και στους απρόσεκτους  πολίτες.

Η Τουρκία μεταξύ των λαθρομεταναστών έχει στρατολογήσει και πράκτορες οι οποίοι αναλαμβάνουν αποστολές δολιοφθοράς , κατασκοπίας και άλλων αποστολών επ’ ωφελεία της Τουρκίας.

Ασφαλώς είναι δύσκολο να ελέγχονται όλα τα δάση της χώρα   από δυνάμεις  ασφαλείας της αστυνομίας και του στρατού. Όμως κατά τους θερινούς μήνες και ιδιαίτερα κατά τις ημέρες ακραίου καύσωνος και υπερβολικού ανέμου θα πρέπει οι ίδιοι οι πολίτες να προστατεύουν τα δάση της περιοχής τους.

Κατόπιν τούτου η Πολιτεία θα πρέπει να θεσπίσει την προστασία των δασών επικουρικά και  από τον τοπικό πληθυσμό . Τα καθήκοντα  αυτά  πρέπει να προβλεφθούν  από τα μέτρα ΠΣΕΑ και να υλοποιούνται από τους Δήμους και τα  όργανα ΠΣΕΑ   Προς  τούτο να προβλεφθεί η πρόσληψη αποστράτων αξιωματικών   σε κάθε δήμο για την οργάνωση της αυτοπροστασίας των δασών βάσει σχεδίων που θα εκπονηθούν από τούδε.

Αν δεν κινητοποιηθούμε και αναμένουμε έλεος και ευαισθησία εκ μέρους της Τουρκίας φέτος θα θρηνήσουμε και πάλι μεγάλο μέρος των δασών μας να καταστραφεί από το πυρ αλλά ενδέχεται και να θρηνήσουμε και ανθρώπινα θύματα μεταξύ του πληθυσμού και των χιλιάδων τουριστών που κατακλύζουν τους θερινούς μήνες τη χώρα

Τώρα είναι η ώρα να κινητοποιηθούν οι αρχές 

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 

Υποστράτηγος ε.α Συγγραφεύς 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.