Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΚΟΡΥΦΗΣ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΚΟΡΥΦΗΣ , Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΧΑΜΕΝΗ ΔΙΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΤΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ , ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Ή ΕΧΟΝΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΤΙΚΗ ΑΞΙΑ . ΘΕΤΕΙ λ.χ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ  ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΑΦΟΥ  ΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΧΟΛΗ (ΤΗΝ ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ 1963   Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΝΑΤΟ ΣΜΥΡΝΗΣ   ) ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΑΞΙΑ ΟΣΟ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ  ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ) ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ;

1/ ΤΟ ΖΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΑΣ  ΘΕΜΑ ΤΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΗΣ  ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ.ΗΤΟΙ:

Α/ ΘΕΜΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Β/ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΩΝ  ΝΗΣΙΔΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΩΝ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Γ/ ΑΟΖ( ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ-ΜΕΓΙΣΤΗΣ) ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ  ΠΛΟΥΤΟΥ 

Δ/  ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ FIR   AΘΗΝΩΝ ΜΕ ΥΠΕΡΠΤΉΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ Α/Φ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΕΔΙΩΝ  ΠΤΗΣΕΩΣ

Ε/ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ 

2/ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

3/ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ   ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΣΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΟΣ ΘΡΑΚΗΣ  ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΙΣ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ;

1/ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ Ή ΕΣΤΩ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ; 

2/ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΡΩΜΑΙΚΗ 

3/ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ  ΙΜΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟΥ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ  ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

4/ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ κοκ

5/ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ 

6/ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ «8» ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο κ. ΤΑΠΡΑΣ ΑΝ ΕΙΧΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΡΟΚΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΚΑΗ  ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΕ ΤΑ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΑ  ΚΡΑΤΗ-ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΗΤΟΙ : ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΘΑ  ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΕΛΟΥΝΑΣ ΑΝ ΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ  ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΕΛΛΑΣ  Ή ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΗ,  ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΨΟΦΟΔΕΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΑΣΦΑΛΩΣ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΘΩ.

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *