ΜΑΚΑΡΙΟΣ , ΣΑΜΨΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΑΤΤΙΛΑΣ

ΜΑΚΑΡΙΟΣ , ΣΑΜΨΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΑΤΤΙΛΑΣ
ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΡΠΟΥΖΗ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΣΥΖΗΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΗΕ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΑΥΤΙΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ.. Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΔΙΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ , ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΗΤΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΛΟΥΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ -ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΤΟΥΤΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΑΜΨΩΝ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ , ΕΝΏ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΘΑ ΑΦΗΝΕ ΜΟΝΙΜΑ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ.
ΕΓΓΥΗΤΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΗΤΑΝ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΉΤΟ ΕΝΑΣ ΑΡΧΟΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΓΩΠΑΘΗΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΧΟΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΖΥΡΙΧΗΣ ΚΑΙ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΔΙΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΝΕΠΛΕΞΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΑΝ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΤΟΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟ 1974.
ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΕΚΒΙΑΣΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΝΕΑΡΟΥΣ ΣΕ ΑΣΕΜΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΝ ΑΡΝΕΙΤΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΠΕΙΣΑΝ.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΟ ΠΡΟΔΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ
.
Αγαπητοί φίλοι.
Πολλά έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί για το πραξικόπημα τού Σαμψών στην Κύπρο ενάντια στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Δυστυχώς, ως συνήθως συμβαίνει, ακόμα και μέχρι σήμερα και δεν ξέρω και για πόσον ακόμη καιρό οι απόψεις είναι διχασμένες.
Προσωπικά, από τα όσα έχω διαβάσει και τα όσα έχω ζήσει, ο Αρχιεπίσκοπος κατηγορήθηκε ότι δεν ήθελε την Ένωση τής Κύπρου με την Ελλάδα (όμως, πως να την θέλει όταν την Ελλάδα την κυβερνούσαν μια χούφτα εντεταλμένοι στρατιωτικοί τής CIA;) και ότι κάλεσε την Τουρκία να παρέμβει από το βήμα στον ΟΗΕ. Θεωρώ την άποψη αυτή, εντελώς, λανθασμένη και κακόβουλη γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν απευθύνθηκε αποκλειστικά στην Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη, αλλά και στις άλλες εγγυήτριες δυνάμεις (Η.Π.Α. και Μ. Βρετανία, ενώ, η Ελλάδα τού Ιωαννίδη είχε, δυστυχώς, εχθρική στάση απέναντί του).
Όμως, όποια και αν είναι η γνώμη τού καθενός το άρθρο που ακολουθεί λέει πολλά τα οποία, ασφαλώς, δεν θα πρέπει να παραβλεφθούν και να μην ληφθούν υπόψη.
Φιλικώτατα.
Νι Κάππα (Αθήνα).
http://www.arxeion-politismou.gr/2018/08/Praxikopima-Makarios-cia.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *